Психологът Кели Фланаган пише писма до дъщеря си за всичко

...
 
Психологът Кели Фланаган пише писма до дъщеря си за всичко
Коментари Харесай

Писмо на баща до малката му дъщеря за бъдещия й съпруг

 

Психологът Кели Фланаган написа писма до щерка си за всичко – нещо като известия в бутилка с мъдри препоръки за бъдещето. Ето един от най -популярните имейли с хиляди читатели в неговия блог е писмото му по отношение на бъдещия й брачен партньор.

 

„ Скъпа, майка ти и аз неотдавна потърсихме нещо в Гугъл. В отговор търсачката инцидентно върна лист с най -популярните поръчки в света. Най -отгоре в листата беше въпросът: „ Как да задържим мъжът “.

Тази поръчка ме обезкуражи. Прегледах няколко от безкрайните публикации за това по какъв начин постоянно да бъдеш секси, по кое време да му вземеш бира, по кое време да му дадеш сандвич и по какъв начин да направиш мъжа си по -умен и студен.

И се ядосах.

Скъпа, това не е правилно – в никакъв случай не си имала, нямаш и няма да имаш такава задача – „ да задържиш мъж “.

 

Скъпа, единствената ти задача е да запомниш, че си почтена за любовта на добър човек. Пази тази убеденост надълбоко в душата си, където тя не може да бъде унищожена от отхвърлянията, загубите и егоизма, които всички срещаме по пътя на живота.

Ако вярваш, че си скъпа сама по себе си, тогава ще привлечеш мъж, който е в положение да те оцени и който желае да прекара единствения си живот, като се влюбва все по -дълбоко в теб.

 

Скъпа, желая да ти опиша за оня мъж, който няма потребност да бъде арестуван – тъй като той самият желае да бъде с теб.

Не ме интересува дали държи лактите си вярно на масата – главното е да не смъква очи от носа ти, когато го набръчкаш смешно, избухвайки в смях.

 

Не ме интересува дали знае по какъв начин да играе най-малко малко голф – главното е, че може да играе с децата ви.

Не ме интересува какъв брой е самоуверен …

По-важното е, че той има смелостта да ти даде силата на сърцето си.

 

Най -малко ме интересува за кого гласоподава на изборите – в случай че той те уважава в дома ви и надълбоко те почита в сърцето си.

 

Не ме интересува цветът на кожата му – в случай че покрие платното на вашия живот дружно с багрите на търпението и способността да се жертвате един за различен, с накърнимост и деликатност.

 

Не ме интересува в каква вяра е учтив или може би е от нерелигиозно семейство – значимото е да е схванал, че в живота има свети неща и да знае, че всяка минута от живота като цяло и всяка минута от живота ви дружно е надълбоко свещена.

 

И най-после, мъничка моя, в случай че срещнеш подобен човек по пътя си и той няма нищо общо с мен, отново ще имаме най -важната споделена полезност в света: ТИ.

 

Защото в последна сметка единственото нещо, което би трябвало да направиш, с цел да го „ задържиш “, е да бъдеш себе си.

 

Мъжът, който те обича вечно

 

Татко

 

Апел към всички дами

„ Написах това писмо на щерка си, само че желая да го посветя на всяка жена, която срещнах по пътя “, споделя Кели Фланаган пред читателите на своя блог. „ Жена, която в никакъв случай не е имала опция да чуе такива думи от татко си.

Написах го и за поколението момчета през днешния ден – бъдещи мъже, които би трябвало да чуят за в действителност значимите неща. Дали моето малко момиченце ще срещне любящ сателит за цялостен живот зависи от това дали най-малко един от вас може да си спомни тези значими неща “.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР